Het was een flinke klus om het postkantoor in ere te herstellen én te laten voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Herman Schreuder, directeur Post Plaza vertelt: “Tijdens de sloop kwamen veel fraaie elementen tevoorschijn. Daar hebben we zoveel mogelijk gebruik van gemaakt. Mede door de flexibiliteit van het team van Jurriëns Noord, zijn tijdens de bouw veel maatwerkoplossingen doorgevoerd’’. Daarnaast mocht de bedrijfsvoering van het naastgelegen hotel en de apparatuur in het technisch centrum van KPN onder geen enkele voorwaarde worden gestoord.
Eye- catcher
Een echte eye-catcher is het prachtige, gewelfde houten plafond dat gecombineerd met het matglas erboven zorgt voor een natuurlijk plafond omdat het meekleurt met de lucht. Toch heeft een grote open ruimte ook nadelen. ”Eén van de grootste uitdagingen was om een behaaglijk klimaat te krijgen in deze grote ruimte. De warme lucht wordt van bovenaf ingeblazen en er zijn radiatoren geplaatst. Hierdoor is het grand café snel te verwarmen,’’ vertelt Jurriëns Noord projectleider Hendri Pannekoek.
Ode aan de postbode
Overal in het pand staan oude attributen zoals telefoons, typmachines en telegrafen. De wastafels op de toiletten hebben het motief van een postzegel en de kunst in het pand verwijst naar het thema. Schreuder vertelt: “Wij wilden het postkantoor teruggeven aan de stad door er een laagdrempelige, eigentijdse en grootstedelijke horecagelegenheid van te maken. Het verhaal van het postkantoor werd het verhaal van Post-Plaza. Op deze manier geven we onze klanten een bijzondere beleving”. Post-Plaza is een ode aan de postbode. Dat vind je in de kleinste details terug.